EXTRA: Ung man anhållen för våldtäkt mot flicka

Arkivfoto: Michael Hoffman, Mostphotos

(Uppdaterad 13.40) En flicka misstänks ha blivit våldtagen på en mindre ort i Kalmar kommun. Inledningsvis frihetsberövades tre personer. Två av dem har nu släppts medan den tredje sitter anhållen.

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Tidigt på söndagsmorgonen, strax efter klockan 06.00, larmades flera polispatruller till en mindre ort i Kalmar kommun med anledning av en misstänkt våldtäkt. Enligt uppgifter till polisen ska våldtäkten ha skett inomhus men brottsplatsen hade under söndagsförmiddagen inte lokaliserats.

Enligt polisen är det en flicka som har blivit utsatt och hon fördes under morgonen med ambulans till sjukhus för undersökning. Flickan är under 18 år men har fyllt 15. Förhör har hållits med flickan men det kommer att genomföras fler förhör under dagen.

Inledningsvis var flera unga män frihetsberövade i ärendet men polisen meddelade vid 13.15-tiden att två av männen har släppts efter förhör. Det finns inte några brottsmisstankar mot dem. Den tredje mannen, som är 19 år gammal, har anhållits och är skäligen misstänkt för våldtäkt.

– Det rör sig inte om en överfallsvåldtäkt, de är bekanta med varandra och det ska ha skett inomhus, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd.

Under söndagen kommer nya förhör att hållas med den misstänkte mannen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar