EXTRA: Svartbäcksmåla kan få lägenheter

Projektledaren: "Det planeras för 13 lägenheter".

delningar

Sport- och friluftsområdet Svartbäcksmåla har på senare år fått sig ett rejält lyft och fortsätter utvecklas ständigt. Politikerna i Nybro kommun fortsätter satsa hårt på området, där det nu planeras för ett lägenhetshotell med 13 lägenheter.

– Det som ska göras i första skedet är en projektering på 13 övernattningslägenheter i anslutning till den befintliga värmestugan, säger Ylva Eriksson, projektledare.

Kommunen har avsatt en budget på 15 miljoner kronor till projektet av det nya boendet i Svartbäcksmåla, där 13 lägenheter med självhushållning och egna toaletter ska byggas i anslutning till värmestugan.

– Det blir fyrbäddarslägenheter med fyra personer i varje lägenhet är tanken, säger hon.

Hur kommer det sig att ni bygger dessa i Svartbäcksmåla?

– Vi bygger för en redan befintlig målgrupp som kommer till Svartbäcksmåla så som skidåkare, mountainbike-cyklister och naturintresserade. Vi vill att området ska användas året runt och det här är ett steg i den processen, säger Ylva.

Lägenhetshotellet är planerat på två våningar och förutom boenden ska det finnas en gemensam samlingslokal, förråd för utrustning och en passage in till värmestugan.

– Vi projekterar i det första steget sedan kommer samhällsbyggnadsnämnden att få ta ett nytt beslut. Ambitionen är att vi ska bygga det men då måste vi hålla de ekonomiska ramarna på 15 miljoner kronor, säger hon.

Är tanken att kommunen ska driva lägenhetshotellet?

– Nej, vi ska i processen hitta en annan lösning på driften, en entreprenör som sköter det, avslutar hon.

Projekteringen kommer att pågå under det här året och väljer nämnden att gå vidare med det så är målet att boendet ska stå klart inför skidsäsongen 2020/2021.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar