EXTRA: Sannex intar torget i Nybro: "Stor dansbandskväll"

Lina Pihl, Johan Hermansson, Helen Karlsson och Susanne Stockman. - Foto: Faton Pasho

Stort samarbete när torget ska fyllas med musik och mat: "Något som aldrig tidigare hänt i Nybro".

delningar

Det var under måndagseftermiddagen som Nybro Företagsgrupp, Nybro kommun och Nybro Vikings sammankallade till presskonferens. Där meddelade parterna att det blir en stor dansbandskväll på Nybro torg den 10 augusti, senare i sommar.

– Det här är något som aldrig tidigare hänt i Nybro och något vi ser fram emot väldigt mycket. Vi kommer att ställa upp en stor scen på torget där det blir underhållning i form av ett förband samt huvudnumret Sannex, säger Johan Hermansson från Nybro Vikings och fortsätter.

– Dessutom kommer vi att ha ett öl- och mattält på plats där det kommer att erbjudas grillbuffé.

Det är EU-projektet Gräv där du står som har möjliggjort den här satsningen på torget tillsammans med kommunala medel och Nybro Vikings.

– Det här är en jättekul grej. Vi fick ju beviljad projektmedel i form av Gräv där du står och den har gett oss möjligheten att driva på flera olika projekt, säger Helen Karlsson från NFG och fortsätter.

– Dessa pengar ska generera i samarbete, sammanhållning och samverkan. Det känns extra roligt att vi har Nybro Vikings som spelpartner i det här med. Det gör att vi tillsammans kan göra något unikt och bra.

Hur landade det här i en dansbandskväll just?

– Gräv där du står, som projektet syftar på ledde oss till just något lokalt. Bandet Sannex har ju en Nybroanknytning och passade väldigt bra in i det här konceptet. Vi ville dessutom överbrygga relationer och få känslan av stolthet, säger Susanne Stockman från Nybro kommun.

– Det här är en jättekul grej för oss i Nybro Vikings också. Vi hakade på projektet direkt och kände att det här kommer bli väldigt roligt, säger Hermansson.

Den 10 augusti ska torget i Nybro dansa så det glöder och evenemanget kommer att vara gratis.

– Det här är kanske en påbörjan av en stadsfest, det vet vi inte. Vi hoppas att det kommer mycket människor och framförallt folk från regionen. Det hade varit väldigt trevligt om vi i Nybro kunde visa vad vi går för, avslutar Stockman.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar