EXTRA: Pojke överfallen av man – polisen söker vittnen

Foto: Privat

(Uppdaterad 17.00) En pojke ska ha blivit överfallen och misshandlad av en man när han var på väg till skolan.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under måndagsförmiddagen spärrades ett område av vid Joelskogens camping i Nybro. Polisen var inledningsvis förtegen om varför avspärrningen hade gjorts.

– Jag kan inte säga så jättemycket om det i nuläget. Vi har fått in en anmälan och vi håller på att jobba med det och se vad som har hänt, säger Ulf Martinsson, förundersökningsledare vid polisen.

Senare under dagen gick polisen ut med att en pojke hade hört av sig till polisen under morgonen och berättat att han hade blivit överfallen när han var på väg till skolan. Pojken, som är runt 12-13 år, har uppgett att han befann sig vid Grönvägen när han plötsligt blev överfallen av en man. Mannen ska ha tagit tag i pojken och misshandlat honom. Pojken lyckades slita sig loss och springa från mannen i riktning mot ishallen. Enligt pojken ska mannen ha sprungit efter honom men inte kommit i kapp. När pojken sprungit till skolan larmades polisen. Klockan var då cirka 08.00.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha observerat mannen eller pojken under morgonen. Enligt uppgift ska det ha funnits flera människor i rörelse och polisen misstänker att mannen uppehöll sig i det aktuella området innan överfallet.

Pojken var vid tidpunkten klädd i en röd dunjacka medan mannen ska ha haft mörka kläder på sig. Tips kan lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

Händelsen rubriceras i nuläget som misshandel. Enligt polisen ådrog sig pojken lindriga skador i samband med överfallet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar