EXTRA: Nybroföretaget expanderar

Markus Kinnander ny VD i Logit Europe AB. - Foto: Pressbild

Har köpt upp ett annat bolag: "Passar bra in i vår befintliga verksamhet".

delningar

Nybroföretaget Börjes Logistik & Spedition AB är ett internationellt och fristående transport- och logistikföretag som grundades 1947.

Företaget agerar främst på den europeiska marknaden och från kontoren i Nybro och tyska Erfurt trafikleds 100 lastbilar.

Nybroföretaget har nu förvärvat ett annat företag, nämligen Logit Europe AB som grundades i Varberg 2002 med uppdrag att driva och utveckla det bästa inom logistik för konfektion och skor.

– Logit är ett välskött logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Det är även vårt DNA och kommer därför att passa bra in i vår befintliga verksamhet. Genom möjligheten att förvärva Logit får vi en närvaro på västkusten och ser genom detta betydande möjligheter att utveckla alla våra affärsområden, säger ägaren och tillika styrelseordförande Roland Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det är också en tydlig signal att vi satsar på vår 3PL verksamhet som har vuxit mycket kraftigt de senaste åren. Genom vår etablering på västkusten stärker vi vårt varumärke och utökar vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder.

Varbergföretaget består av ett 25-tal medarbetare och omsätter idag cirka 35 miljoner kronor, något som Nybroföretaget nu tar över.

- Verksamheten blir vårt femte logistikcenter i Sverige och totala ytan uppgår nu till 35 000 kvm. Vi ser många synergier med förvärvet där vi båda har transaktionsintensiv logistik till både konsument och företag. Vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse, säger Markus Kinnander ny VD i Logit Europe AB i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar