Laddar

EXTRA: Nybroföretag expanderar och nyanställer

Företaget etablerar ett modernt center från och med den första februari.

delningar

Nybroföretaget Börjes Logistik och Spedition AB med verksamhet i både Sverige och Tyskland, etablerar från den första februari ett modernt logistikcenter i Jönköpingsområdet. 

Den moderna anläggningen kommer under våren att sysselsätta 15 personer och blir företagets fjärde lager.

Det nya lagret är på totalt 10 000 kvadratmeter och innehåller 17 plockautomater och optimerad packlina för bland annat e-handelsföretag.

Bakgrunden till satsningen är enligt företaget den snabbt växande handelsrevolutionen där allt fler köp görs online.

– Vi tog ett strategiskt beslut 2013 att vidareutveckla vår tredjepartslogistik och har sedan dess arbetat fokuserat. Affärsområdet har tiodubblats i omsättning och omfattar nu även bland annat returhantering, kundtjänst och systemintegrationer. Det är tack vare förtroendet från våra kunder där vi tillsammans utvecklas sammantaget med många nya förfrågningar som gör att vi fortsätter investera, säger Affärsutvecklare Markus Kinnander.   

 

Satsningen gör att Börjes Logistik och Spedition kan leverera sina ordrar med en lägre orderstopptid.

– Webbshoppen vinner kunden första gången, men det är ofta logistiken som får kunden att återvända. Med logistiken kan handlarna skapa en köpupplevelse och bygga kundlojalitet. Samtidigt är ofta logistiken en betydande kostnad. Vi ser en ökad efterfrågan även från mindre e-handlare på automation för att bli snabbare och mer kostnadseffektiva. Med denna satsning vill vi kunna erbjuda fler e-handlare en logistik som förr bara de stora aktörerna hade volymer för, avslutar Markus Kinnander.