Laddar

EXTRA: Hon byter parti – tar plats i toppen

Lämnar partiet – kniper topposition inför höstens val.

delningar

Hon hade tänkt lämna politiken för fyra år sedan men beslutade att köra på en mandatperiod till. När nu valet närmar sig igen, fyra år senare väljer Bodil Bagert att lämna SPI och istället ta en topposition i Kristdemokraterna.

– Jag är jätteglad att Bodil vill ställa upp på vår lista. Vi har sedan tidigare haft ett samarbete och jag har ett oerhört stort förtroende för Bodil, säger Kristdemokraternas nummer ett på kommunlistan, Jimmy Loord.

– Jag är samma människa med samma energi och Kristdemokraterna ligger väldigt nära SPI ideologiskt. Dessutom känner jag fler i partiet, som enligt mig har en klar och tydlig linje, vilket jag förespråkar, säger Bodil Bagert, som kommer finnas som nummer två på kommunlistan.

Efter att hon lämnat sin plats i kommunfullmäktige för ett tag sedan, ångrade sig Bagert snabbt. Hon ville inte trappa ner utan växla upp.

– Jag kände att jag försvann i och med att jag lämnade kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Jag ville vara med och påverka. Kristdemokraterna kändes som ett bättre fundament att förverkliga mina politiska drömmar. Dessutom har SPI genomgått en generationsväxling som jag ville ge fritt spelrum till, avslutar hon.

Jimmy Loord, Bodil Bagert och Tobias Kallenryd blir topp tre på Kristdemokraternas kommunlista inför valet 2018.

Relaterade artiklar