Laddar

EXTRA: Efter 80 år – nu stänger anrik verksamhet

Tvingas lägga ner sin butik i centrala Nybro.

delningar

År 1938 startade Erik Olsson sin guldsmedsbutik, Olssons Guldsmedsaffär i Nybro. Två generationer och 80 år senare tvingas verksamheten läggas ner.

– Det är oerhört tråkigt. Vi får lägga ner verksamheten då vi inte har något flöde i butiken, säger ägaren Mari Persson, barnbarn till grundaren Erik, och fortsätter.

– I dag handlar det om förändrade inköpsvanor. Stora delar av konsumenterna handlar i dag över hela världen. Det är några knapptryck bort, vilket skadar oss fysiska butiker allt mer.

Mari har sedan hon slutade niondeklass på högstadiet jobbat i morfars guldsmedsaffär. 40 år senare tvingas 55-åringen ta det tuffa beslutet och lägga ner.

– De senaste tre åren har jag haft fundering på att stänga ner verksamheten då vi inte har haft något flöde i butiken och nu har vi kommit till den punkten tyvärr, säger hon och fortsätter.

– Jag vet inte vad jag ska göra nu, som det har sett ut de senaste åren går det inte att bedriva någon verksamhet.

Den 1 april i år skulle verksamheten fylla hela 80 år men något firande blir det inte.

– Vi hade tänkte att köra februari ut beroende på hur vi säljer av vårt lager men kommer troligtvis ha öppet under hela mars med. Den absolut sista dagen blir den sista mars, avslutar hon.