Laddar

EXTRA: Duon öppnar cykelaffär i Nybro

Flyttar in i Nejdes gamla lokaler på Långgatan.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sedan i mitten på maj har Nejdes före detta lokaler på Långgatan i Nybro stått tomma efter att Kronofogden tömt butiken på dess ägodelar.

Knappt ett år efter tömningen öppnar återigen en cykelbutik i lokalerna – denna gång är det en välkänd Nybroduo som står bakom satsningen.

 

Den 1 mars öppnar Sam Olofsson och Urban Eliasson sin cykel och motorbutik.

– Jag har länge drömt om att ha en cykelaffär, säger Sam Olofsson och ler.

– Intresset inleddes när jag började med tävlingscykling redan när jag var 14 år och har sedan dess varit fast i det. Jag la ner den karriären när jag åkte på cancer för några år sedan, säger han.

Trots den kraschade drömmen som elitcyklist har han aldrig gett upp hoppet att fortsätta med det han älskar mest, nämligen cyklar.

– Jag hade drömmar om att vara kvar i cykelbranschen och att hjälpa andra cyklister. Tack vare den här möjligheten går den drömmen in, säger Sam.

Idén om ett samarbete mellan duon Olofsson och Eliasson inleddes efter en middag.

– Vi kände att kemin mellan oss klickade direkt. Så när Urban frågade mig om vi skulle starta det här tillsammans var det ingen tvekan, säger Sam och fortsätter.

– Jag och Urban är två lugna personer som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Han med sina säljkunskaper och jag med mina cykelkunskaper.

Duons idéer blev snabbt verklighet tack vare en viss Nybroprofil.

– Hade det inte varit för Incitas VD, Jan Eklund så hade det här aldrig gått. Han har fungerat som en mentor för oss. Jan gör så mycket för Nybros befolkning så det inte är sant. Han satsar ofantligt mycket pengar på Nybro, säger Sam.

Redan de närmaste dagarna ska lokalerna på Långgatan i Nybro fyllas på med allt från de minsta barncyklar till tävlingscyklar.

– Vi kommer i runda slängar ta in 300 cyklar till att börja med. Vår tanke är att satsa fullt från start och göra något speciellt utav det, avslutar Sam.

 

 

Sam’s cykel och motor kommer att ta in cyklar för reparation under tiden arbetarna är på plats.