EXTRA: Därför stängs vattnet av under tisdagen - Nyheter i Nybro - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

EXTRA: Därför stängs vattnet av under tisdagen

Nybro Energi planerar ett omkopplingsarbete – här är adresserna som berörs.

delningar

Tisdagen den 17 april mellan 10.00 och 12.00 kommer Nybro Energi att utföra ett omkopplingsarbete på huvudledningarna för dricksvatten på Frösekevägen i Orrefors, det meddelar Energibolaget på sin hemsida. 

Fastigheterna som kommer att beröras i och med omkopplingsarbetet utmed Frösekevägen är korsningen mellan Försekevägen och Simon Gates Väg, samt korsningen Försekevägen och Brinkliden. 

– Vi uppmanar därför att du förbereder dig och tappar upp vatten i egna kärl, för ditt behov av vatten under tiden avbrottet gäller, skriver energibolaget och forsätter.

– I samband med reparationsarbeten eller stora vattenuttag kan rost och andra avlagringar lossna från ledningarna. Då blir vattnet brunt och ibland kan man se synliga partiklar.Det ser oaptitligt ut men är normalt inte farligt att dricka. Spola i kranen en stund så brukar det försvinna. Undvik vittvätt tills vattnet är klart igen.

 

Här är en bild på de berörda fastigheterna. Foto: Nybro Energi. 

Sponsrat inlägg

Gran Canarias pärlor

Gran Canaria har i årtionden varit ett av de resmål svenskar föredrar. Här finns det fler än 80 stränder, allt från ganska otrevliga stränder med vass lavasten till underbart dolda remsor av mjuk sand.