Laddar

EXTRA: Boende kan placeras vid Awestomten

Förslaget har diskuterats av bostadsbolaget och politiker.

delningar

Diskussionen om var ett nytt trygghetsboende i Nybro ska placeras har pågått länge. Det har pratats om ett trygghetsboende vid kvarteret Tor, intill Kulturhuset Kristallen och i närheten av verksamheten Jutegården. 

Redan i höstas påpekade Socialdemokraterna samt bostadsbolaget Nybro Bostad AB att parterna kan tänka sig att placera ett trygghetsboende på Awestomten, något som oppositionsrådet Mikael Svanström återigen bekräftade under måndagens kommunfullmäktige.

– Vi kan mycket väl bygga ett trygghetsboende vid Awestomten. Vi tittar på möjligheterna just nu och jag har pratat med Bostadsbolagets VD Sulev Pull om det. Frigör vi ytan på bottenvåningen så kan det bli ett trygghetsboende, sa Svanström (S) under fullmäktigemötet.

I höstas bekräftade kommunalråd Christina Davidson (C) att många intressenter hört av sig om att bygga ett trygghetsboende intill Kulturhuset Kristallen men att inget beslut var taget.

– Vi har fått många förfrågningar från olika entreprenörer som anser att platsen bredvid kulturhuset är alldeles perfekt för ett trygghetsboende, sa hon då.

 

 

Relaterade artiklar