Laddar

EXTRA: Besiktningsjätten flyttar till Nybro

De flyttar in vid Glasrondellen.

delningar

Den gamla gör-det-själv-hallen och spolhallen vid Glasrondellen i Nybro har under en tid stått tom, men inte längre. Till hösten ska en ny och modern verksamhet flytta in i lokalerna på Fågelvägen 2. 

– Ja det stämmer. Carspect börjar med sin renovering i augusti och förväntas vara klara sedan under hösten med en modern bilhallsanläggning, säger Mikael Lindgren, fastighetsägare.

Carspect är i dag utbrett i hela landet med 75 besiktningsstationer och 250 anställda i hela Sverige. Dessutom ingår Carspect i A-Katsastuskoncernen med totalt fler än 270 stationer i länderna kring Östersjön. Till hösten kommer företaget till Nybro.

– Vi finns i dag med 76 stationer i landet och har även enheter i Estland, Lettland och Polen. Vi ska öka med 10 stationer om året och när vi kommit upp i 125 räknar vi med att vara Sveriges största bilbesiktningsfirma, säger regionschefen Marcus Johansson.

– Det är med glädje som vi kan hälsa Carspect välkomna till våra lokaler vid Glasrondellen. Carspect är ett företag med ett start varumärke och har ett gott samarbete med andra aktörer på marknaden, säger Lindgren.

Ombyggnationen av de gamla spolhallarna på Fågelvägen sätts igång i augusti och förväntas vara klara till hösten.

– Vår styrka är tillgängligheten. Vi satsar på ett antal mindre anläggningar på ett flertal ställen där folk rör sig, avslutar Marcus.