Laddar

EXTRA: Anrika butikerna kommer tillbaka: ”Bildat ett nytt bolag”

Sportringen och Lekia kommer tillbaka till Nybro: "Meningen är att det ska bli fart på den här gallerian igen".

delningar

Det var i mitten på maj som 24Nybro kunde gå ut med nyheten om att de anrika butikerna Sportringen och Lekia nere vid gallerian Lönnen skulle stängas.

Det var i samband med försäljningen av hela Nejdeblads verksamheter som det strulade till ordentligt. Den nya ägaren häktades för en rad olika brott och de nyköpta verksamheterna rensades ur av Kronofogden som betalning.

Tre månader senare kan Nybroborna glädjas igen. Nu meddelar Incitas VD, Jan Eklund att Sportringen och Lekia kommer tillbaka, i dess gamla form.

– Vi har bildat ett nytt bolag med namnet Sport- och Lekringen som Mattias Andersson kommer att sköta, säger Jan Eklund och fortsätter.

– Det har varit min intention från början att de ska finnas kvar och meningen är att det ska bli en ordentlig fart på den här gallerian igen.

Med start på onsdag kommer Jan Eklund tillsammans med alla berörda att samlas i ett startmöte för att börja bygget av det nya kontanthanteringscentret. 

– Vi börjar bygga kontanthanteringscentret först och sedan fortsätter med gallerian, säger Jan.

Det som redan är klart för inflyttning till Lönnen är en restaurang, en bowlinghall och en pedagogisk verksamhet för e-sport.