Ett genombrott spås för Nils Fröling: "Jag försöker prestera"

Trots att Nils Fröling bara är 18 år gammal så har han redan börjat få förväntningar på sig. - Foto: Mattis Andersson

Efter ett lovande 2018 och en bra försäsong har talangen nu större förväntningar på sig.

delningar

Som 6-åring började Nils Fröling spela fotboll i Stockholmsklubben och talangfabriken Boo FF. Redan som 14-åring gjorde han seniordebut i division 5. Vid 16 års ålder flyttade Fröling vidare till Åtvidabergs FF där han säsongen 2017, bara 17 år gammal, fick göra tio framträdanden i Superettan.

Inför säsongen 2018 valde Fröling att gå vidare. Då blev det Kalmar FF. I succématchen mot Malmö FF i april när Kalmar vann med hela 3-0 fick han också göra allsvensk debut. Bara två veckor senare fick Fröling också chansen från start i Allsvenskan. Då presenterade sig Fröling på allvar och avgjorde med matchens enda mål redan efter nio minuter.

– Måns (Söderqvist) kom på högerkanten och slog en riktigt hård passning. Det var helt öppet mål för mig. Egentligen det var en helt obeskrivlig känsla. Jag vet inte hur man ska beskriva det, säger Fröling om sitt första mål.

Under försäsongen har Fröling fått ett stort förtroende av den nya huvudtränaren Magnus Pehrsson. Trots det har ändå inte varit någon dans på rosor för 18-åringen. Trots det sa lagkapten Viktor Elm att Nils Fröling kan få ett genombrott i år till Kvällsposten.

– För mig har det gått lite knackigt. Det har varit lite fram och tillbaka med lite småskavanker. Jag har inte spelat lika mycket som jag hade velat, jag har inte kunnat helt enkelt. Men för laget har det gått skitbra. Och när väl kunnat spela så har det gått bra för min del trots en del skavanker. Jag känner att jag har ett förtroende från både Jesper och Magnus, menar Fröling.

Framförallt är det en baksida av ett lår som har spökat för Fröling. Det var bland annat det som gjorde att han fick tacka nej när han kallades till U21-landslaget. Han hoppas dock att kunna bli uttagen igen.

– Jag känner att om ja blir kallad så är det skitkul. Men jag sätter mitt fokus i Kalmar FF. Jag gör så gott jag kan och försöker prestera så bra som möjligt. Men om jag blir kallad igen så är ju det hur bra som helst, säger Fröling.

Bara några veckor innan seriestart fick Fröling en ökad direkt konkurrent på anfallsplatsen. Skyttekungen Moestafa El-Kabir blev klar för Kalmar. Den ökade konkurrensen är Fröling dock tillfreds med.

– Det är bara bra för min del att jag får mer konkurrens. Konkurrens blir man bättre av. Så jag ser det bara som något positivt, berättar Fröling.

Nu har du spelat i drygt en säsong i Kalmar FF. Får du en större roll nu?

– Ja, det tror jag att jag kommer få. Jag vågar ta för mig lite mer än förra året. Man kan säga att jag kan ta lite mera plats.

Hur trivs du med att bo i Kalmar?

– Jag trivs fantastiskt bra. Det är verkligen en bra stad.

FAKTA

Nils Fröling

Född: 20 april, 2000

Position: Anfallare

Kontraktslut: 2021

Längd: 181 cm

Moderklubb: Boo FF

Nummer: 31

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar