Laddar

Eriksson på plats i Belgien – redo för VM

Sverigeettan Amanda Eriksson är fokuserade inför VM-starten på torsdag.

delningar

Hon har gått från klarhet till klarhet och skördat stora framgångar nationellt under året. Tack vare det, belönades Amanda Eriksson, tillsammans med hästen Luchón en VM-plats i unghäst-VM som avgörs i Lanaken, Belgien under veckan.

Med start 07.45 på torsdagen inleds tävlingen för Eriksson och Luchón när sexåringarnas kval på Ramiro Z arena drar igång.

– Vi anlände till tävlingsplatsen under onsdagen och hade veterinärbesiktningen som gick bra. Hästen har tagit resan bra, är pigg och glad. Hon äter och dricker som hon ska. Det är alltid ett orosmoment när man ska resa långt men så länge hon mår bra så mår jag bra, säger Amanda Eriksson.

Duon har känt varandra i drygt ett år och hittat kemin som har lett dem till förstaplatsen i rankningen över sexåringar i Sverige.

Hur går tankarna inför kvaltävlingen på torsdag? – Jag är koncentrerad inför det som komma skall och behåller lugnet. Jag ska följa vår plan. Hästen är i toppform och rider jag bra så hoppar hon bra, avslutar Amanda.

På torsdagen börjar första kvalet och på fredag är det dags för den andra. Går Amanda vidare väntar hoppning på lördag och söndag när finalen går av stapeln.

 

Relaterade artiklar