Laddar

”Empo” bröt kontraktet med Öster – inte aktuell för Nybro: ”För låg nivå”

Tidigare Nybro-spelaren Emil Andersson har i samförstånd med Östers IF valt att bryta kontraktet. Men han är inte aktuell för en återkomst till Nybro IF. "Nej, då skiter jag hellre i det", säger han.

delningar

25-årige Emil ”Empo” Andersson har i samförstånd med division 1-klubben Östers IF valt att avsluta gällande kontrakt. ”Empo” spelade i Nybro IF 2013, och tog därefter ett år i finska IFK Mariehamn innan Öster värvade honom. Men där har speltiden uteblivit och försvararen är sedan igår kväll kontraktslös.

– När man har nått en ålder på 25 år, så vill man inte bara sitta på röven och bli stor, utan då vill man spela. Det var den enkla, men ändå svåra anledningen, säger Emil ”Empo” Anderson som inte har någon ny klubb klar i dagsläget.

– Det finns lite intressenter på liknande nivå, och även på högre nivå.

Är det aktuellt med en återkomst till Nybro IF? – Nej. Om det ska vara så låg nivå, så skiter jag hellre i det. Då spelar jag nog bara hemma i Lessebo istället. Jag hoppas att det inte blir så, men jag är även erbjuden civila jobb så man vet inte vad som händer.

Men du har koll på Nybros framgångar i division 3? – Ja, jag följer dem med lupp. Det blir så eftersom jag spelade där i fem år. Och jag tränade med dem igår kväll också, många av spelarna från min tid i Nybro är fortfarande kvar så självklart följer jag dem.

Division 2 i Nybro är inte heller aktuellt? – Nej, det är för lågt. Division 1 är det lägsta jag kan tänka mig, annars gör jag nog hellre något annat.

När har du en ny klubb klar? – Det kommer väl inom den närmsta tiden. Jag väntar in ett par besked, sedan får vi se var det bär av. Jag är öppen för allt, sedan får folk tänka och fundera hur dem vill.

Relaterade artiklar