Laddar

EM-medalj till Nybrobo

EM-äventyret i Portugal slutade med en bronsmedalj till Nybrobon. "Det känns riktigt gott", säger bronsmedaljören.

delningar

Martin Ingholt och sonen Elias Fransson Ingholt tävlade under den gångna helgen i öppna EM i brasiliansk ju-jutsu, som avgjordes i Lissabon i Portugal.

Pappa Martin, 41, hade som mål att ta en medalj, vilket han också lyckades med. Efter ett starkt mästerskap stod det klart att bronspengen skulle följa med hem till Nybro.

– Det känns givetvis riktigt gott! Det är väldigt skönt att lyckas prestera på topp när det verkligen gäller, säger Martin till 24Nybro.se.

Elias förlorade däremot mot den blivande bronsmedaljören – men har redan siktet inställt på nästa stora tävling – i Hamburg – i mitten av februari.

– Tävlingen heter Kodokan Open. Det är en internationell tävling i en annan organisation än den vi var på nu. Det är ett steg mot att skaffa mer erfarenhet för framtiden, säger Martin.

Hur ser det ut för egen del härnäst? – Jag vet inte i dagsläget. Jag har inte planerat något nytt för mig själv. Jag kommer fortsätta att träna ungefär som jag gjort innan men ha mest fokus på de som tränar hos oss på Nybro Kampsport Center.