Elm saknas – men Chidibere kan göra debut: "Fullt frisk nu"

Kalmar FF ställs mot Pehrssons gamla klubb. "Sveriges bästa lag".

delningar

Kalmar FF har ännu inte förlorat en träningsmatch under årets säsong. Laget vann den senaste matchen hemma mot Trelleborg efter att Papa Diouf petat in matchens enda mål i den 92:a minuten. Under lördagen är det dags för att möta storklubben Malmö FF, ett lag som så sent som 2017 vann SM-guld – med Magnus Pehrsson vid rodret.

– Det kommer bli en bra match att testa var vi står mot Sveriges bästa lag och se hur långt vi har kommit på vår resa mot ännu tuffare motstånd, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson, till Kalmar FF:s hemsida.

Rasmus Elm, som ådrog sig en lårkaka förra veckan kommer inte till spel i lördagens match.

– Han har tränat med laget under torsdagen och fredagen men vi bedömer att han gjort för få träningspass denna veckan för att kunna spela till helgen,

Däremot kan nyförvärvet Chidibere Nwakali göra debut för Kalmar FF.

– Dag för dag har det gått åt rätt håll för Chidiebere. Han är fullt frisk nu och då har kroppen svarat bättre och bättre på belastning. Men det är fortfarande inget "quick fix". Nu handlar det om att bygga upp honom successivt. Egentligen är han 6-7 veckor efter de andra spelarna i gruppen, rent fysiskt.

Matchen startar klockan 15:00 och utöver Rasmus Elm missar även Gbenga Arokoyo, Rafinha, Filip Sachpekidis, Olle Lindqvist, Nils Fröling samt Viktor Agardius missa matchen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar