Laddar

Eleverna i uppror: ”Öppna dörrarna”

Studenterna har startat en namninsamling.

delningar

Sedan början av höstterminen har dörrarna till huvudentrén på gymnasieskolan Åkrahäll i Nybro varit stängda. Istället har eleverna på skolan fått använda ingången mittemot matsalen som den enda entrén in till skolan.

Nu har studenterna på skolan fått nog. I en namninsamling ber de skolledningen att öppna huvudentrén igen.

– Vi har flertalet gånger ställt frågorna: När ska de öppna dörrarna? Varför är de stängda över huvud taget? Vi har gång på gång fått svaret: ”Vi vill hålla koll på vilka som kommer in”, skriver eleverna i sitt uppror och fortsätter.

– Vår åsikt är att det argumentet är obefogat. För det första, båda ingångarna är numera kameraövervakade, vilket gör dem precis lika lättbevakade. För det andra, det rör sig minst lika mycket folk kring båda ingångarna vilket gör att de kan ”hållas koll” minst lika bra.

Den stora majoriteten av eleverna har sina skåp i anslutning till huvudentrén – vilket skapar förseningar, enligt studenterna.

– Majoriteten av eleverna har sina skåp i anslutning till huvudentrén. Alldeles för länge har de tvingats ta omvägar för att komma till sina skåp, vilket orsakat förseningar och stört undervisningen. En entré är till för att användas. Det skapar mer oro än trygghet att ha stängda dörrar och är framförallt i vägen, skriver eleverna och avslutar.

– De stängda dörrarna visar att skolledningen är rädda för sin egen skull, men de har glömt bort eleverna som finns inom dem. Vi vill vara en öppen skola där elevers demokratiska röst spelar roll. Första steget till att kunna öppna nya dörrar i livet är att öppna de vi redan har framför oss. Öppna dörrarna för elevernas skull.

Relaterade artiklar