El Kabir utanför matchtruppen när KFF möter GIF Sundsvall

Det blir ingen debut i KFF-tröjan för El Kabir under lördagen. - Foto: Carl Winsth

Nyförvärvet får vänta på sin debut i KFF-tröjan.

delningar

Kalmar FF har gjort en stark försäsong. Laget har endast förlorat en match och det var mot 2017 års svenska mästare Malmö FF.

KFF spelade match så sent som i måndags när division 1-laget Oskarshamns AIK stod för motståndet på Gastens konstgräsplan.

Kalmar vann matchen med 2-0 efter att Calle Gustafsson, som gjorde ett riktigt drömmål, och Alexander Ahl-Holmström gjort varsitt mål.

På lördagen är det återigen dags för match för KFF när laget åker till Stockholm för att möta GIF SundsvallSkytteholms IP.

– Vi möter ett lag som organiserar sig på ett sätt som vi inte mött hittills under försäsongen vilket blir extra nyttigt. Det gör att vi ställs inför nya möjligheter i anfallsspelet och stöter på nya utmaningar i vårt försvarsspel, säger Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Matchen mot Sundsvall blir KFF:s näst sista träningsmatch innan serien drar igång hemma på Guldfågeln Arena den 31:a mars.

– Det blir andra helgen i rad vi ställs mot en allsvensk konkurrent vilket alltid är lite extra spännande för att se var vi står. Det är mot den här nivån vi ska tävla mot när serien startar och det är viktiga matcher att få under försäsongen, avslutar Magnus Pehrsson. 

Tidigare i veckan presenterade Kalmar FF två nyförvärv till truppen i form av brasilianaren Maxwell samt BK Häckens forne skyttekung, Moestafa El Kabir. Men någon debut kommer det inte bli får någon av dem. Maxwell väntas anlända till Kalmar kommande vecka och El Kabir har lämnats utanför lördagens matchtrupp.

Däremot återvänder Rasmus Elm och Viktor Agardius till matchtruppen efter en kortade tids skadefrånvaro.

Matchen mot Sundsvall drar igång klockan 15:00 på Skytteholms IP och tränare Magnus Pehrsson har tagit ut följande trupp: Lucas Hägg-Johansson, Hampus Strömgren, Henrik Löfkvist, Johan Stenmark, Viktor Elm, Fidan Aliti, Viktor Agardius, Chima Akas, Piotr Johansson, Herman Hallberg, Rasmus Elm, Chidibere Nwakali, Romario, York Rafael, Alexander Ahl-Holmström, Adrian Edqvist, Papa Diouf, Mahmoud Eid.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar