Efterlängtat besked – kommunen byter ut mattan

Konstgräsplanen vid Åkrahäll har gjort sitt: "Den är i så dåligt skick".

delningar

Det har höjts många röster från fotbollsföreningar i trakten om att konstgräsplanen vid Åkrahäll är i dåligt skick. Nu har kommunen tagit ett beslut om att byta ut den.

– Vi kommer att lägga om den eftersom den är i så dåligt skick. Vi har haft den i nästan tio år och den har gjort sitt när det kommer till breddfotboll, säger Liselott Lindkvist, sport- och fritidschef.

Vad kommer den befintliga konstgräsmattan att användas till?

– Vi ska se om vi kan använda den för spontanyta. För fotbollsmässigt har den gjort sitt, säger hon och fortsätter.

– Tanken är att placera den vid grusplanen vid Åkrahäll nära tennisbanorna. Vi har lagt en option på den och vi får se om någon vill göra det. Det är rätt så vanligt i kommuner runt om i landet att man gör så, att man tar tillvara på det gamla konstgräset för spontanytor.

Den nya mattan vid konstgräset i Åkrahäll ska vara klar till hösten.

– Förhoppningsvis är den på plats innan den sista oktober. Vi räknar med att gå ut med en upphandling under midsommar och sedan får vi se hur planen ser ut efter det, säger Liselott.

Kommunen jobbar för en helt ny konstgräsplan med, hur ser tidsramen ut för den?

– Tanken var att vi skulle anlägga en konstgräsplan innan vi byter mattan vid Åkrahäll men nu har vi vänt på turordningen. Nu ska vi byta och göra iordning den vi har och nästa steg blir den nya konstgräsplanen, säger hon och avslutar.

– Det kommer bli en konsult som kommer arbete med det ihop med oss i kommunen och föreningarna i Nybro kommun. Sedan får vi se var vi placerar den. Det är många aspekter att ta hänsyn till så som omklädningsrum och miljö bland annat. Vår förhoppning är att börja med den 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar