Laddar

Efterlängtad triumf för Nybro IBK

Nybro IBK skrällde till och tog en stark trepoängare borta mot Örlogsstaden på onsdagskvällen. "Det var en laginsats", säger matchhjälten Emil Johansson.

delningar

Nybro IBK har gått tungt i innebandytvåan. Men på onsdagskvällen kom den så efterlängtade segern när man besegrade Örlogsstaden med 10-6 på bortaplan.

– Det var en laginsats, alla kämpar för varandra och alla femmor levererar. Trots några snabba baklängesmål vid ett par tillfällen reser vi oss och kan i slutet kontrollera matchen. Riktigt skönt, säger Emil Johansson som noterades för två mål och fyra assistpoäng i matchen.

Vilket poäng är du mest nöjd med? – Mitt andra mål, då körde jag en hemmagjord zorrofint bakom mål.

Med tio minuter kvar att spela var ställningen 7-6 till Nybro. Då tryckte Samuel Slättman in åttan och sedan rullade det på för NIBK som gick i från till 10-6 innan matchen var slut.

I och med vinsten närmade sig Nybro IBK lagen ovanför nedflyttningsstrecket och har nu endast två poäng upp till Borgholms IBK.

På söndag är det ny match för Nybro, då man gästar Gränna AIS.

– Det är bara att ta med oss den här kämpsrindatsen till Gränna på söndag.

INNEBANDY, DIVISION 2: Örlogsstadens IBK – Nybro IBK 6–10 (1-2, 3-3, 2-5) Målen, NIBK: Emil Johansson 2, Elof Laakso 2, André Nilsson 2, Samuel Slättman, Emil Stenberg, Simon Eriksson, Anton Andersson.