Laddar

Efter välfärdsutredningen – (C) besökte Astrakanen

Privata vårdföretaget har 50 procent av Nybroborna inskrivna

delningar

Under måndagen fick Astrakanen besök vid sin verksamhet i Nybro av Centerpartiet. Tanken var först att Centerpartiets Anders W Jonsson, vice partiordförande och ledamot i riksdagens Socialutskott i Kalmar län skulle besöka vårdinrättningen i Nybro, men han fick förhinder. På plats var däremot Christer Jonsson (C) landstingsråd och Christina Davidsson (C) kommunalråd i Nybro.

– Vi genomför en turné i länet där Astrakanen var ett av stoppen. Vi vill gärna se att fler får möjligheten att etablera liknande verksamheter runt om i länet. Men det finns just nu en oro, med tanke på hur debatten går sedan Reepalu-utredningen, säger Christer Jonsson.

Kalmar län har få privata primärvårdsalternativ jämfört med resten av Sverige och Astrakanen med bas i Nybro är en av Kalmar läns största.

– Vi i den privata vården sparar pengar för skattebetalarna. Vi ger tillgänglig vård till invånarna och övertrasserat aldrig budgeten. Vi har allas ögon på oss och vi måste visa att vi är värda förtroendet, säger Niklas Anderberg.

Astrakanen har idag drygt 9300 Nybrobor inskrivna hos sig, vilket blir ungefär 50 procent av kommunens befolkning. Idag arbetar sex specialister i verksamheten och fem ST-läkare.

Relaterade artiklar