Efter två botteninsatser – noggrannheten ska föra Vikings till vinnarspåret igen

. - Foto: Faton Pasho

Nybro Vikings åker till Blekinge för match mot Mörrum: "Vi kan inte spela så som vi har gjort de två senaste matcherna".

delningar

Derbyförlust på hemmaplan mot Kalmar HC och en darrig insats mot seriejumbon Helsingborg i onsdags. Nybro Vikings har skakat två gånger om men trots det innehar man fortfarande serieledningen i Vårettan södra.

På fredagskvällen väntar ny match för Vikingarna när laget åker ner till Blekinge för att möta ett formstarkt Mörrum som har tre segrar på de fyra senaste matcherna.

– Det kan ju inte se sämre ut än vad det gjorde hemma mot Helsingborg, det är en sak som är säker, säger forwarden Alex Ek och fortsätter.

– Det är bra att spela på en gång så att vi får ladda om för ny match. Mörrum är ett bra lag så vi kan inte spela så som vi har gjort de två senaste matcherna, för då blir det inga poäng där inte.

I derbymatchen mot Kalmar gick man återigen i fällan, mot Helsingborg i onsdags bjöd man på en poäng. Inför fredagens match ska noggrannheten föra Vikings till vinnarspåret igen.

– Vi måste bli noggrannare. I varje match vi faller är det på grund av våra egna misstag, säger Ek och fortsätter.

– Alla matcher har vi varit det spelförande laget, så det vi bjuder ute på isen, det har kostat oss matcherna. Vi måste helt enkelt minimera våra misstag.

Hur ska ni göra det?

– Vi måste ligga på rätt sida och inte slarva på blålinjerna. Det är ett tråkigt svar men det är det som vi har slarvat med faktiskt. När vi har skött linjerna har vi gjort bra matcher, när vi inte har skött det så är det just det vi har förlorat på, säger han.

Tight schema nu – hur känns det i kroppen?

- För min del känns det bra. Det är det här vi ska vara redo för så det är bara att köra, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar