Efter succétävlingarna – Williamsson inröstad i Europeiska kommittén

Han har blivit invald i European Barefoot Council: "Jag tyckte det lät intressant".

delningar

Alsterbrosonen Simon Williamsson har blivit ett känt ansiktet utåt i Barfotavärlden. Förutom att han har representerat Sverige i både EM och VM var han nyligen i Israel på IWWF European Confederation Congress i Tel Aviv, Israel, som en av representanterna för den europeiska barfotakommittén.

– Det var den årliga IWWF European Confederation kongressen som hålls inför varje säsong. Här var även sporter som vattenskidor och wakeboard representerade tillsammans med barfota åkningen, säger Simon och fortsätter.

– Största frågan var att ta ställning till vilka länder som ska få arrangera Europamästerskapet i barfota-åkning kommande två säsonger. Vi kunde också enas om ett datum för sommarens Europamästerskap som blir i Italien mellan den 19-22 september.

Italienska anläggningen i Rocetto är Italiens Nationalarena för vattensport och kommer stå som värld för Europamästerskapet senare i höst. Även Alsterbro togs upp som ort inför kommande deltävlingar.

– För Alsterbros del finns det en möjlighet att bli en deltävling i den inför nästa säsongs nystartade Europacupen. Tävlingen skulle passa bra för oss för att fira Alsterbro IF 90 årsdag och hade blivit en grym tävling, säger Simon.

Europacupen kommer bli en tour med cirka 40 barfotaåkare från hela Europa.

Du valdes även in till det europeiska kommittén. Hur kommer det sig och hur var det att få beslutet?

– Anledningen till att jag fick frågan om att vara en av sju stycken ledamöter i det som kallas European Barefooting Council är att de har följt vad vi har gjort i Alsterbro dels med våra tävlingar som har varit populära och uppskattade bland åkarna i Europa mycket tack vare publiken och arrangemanget runt tävlingen, säger Simon och fortsätter.

– Även för ungdoms- och prova på-verksamheten vi har och håller på att bygga upp. I bakgrunden av det kom frågan upp om jag ville vara med och utveckla sporten ur ett europeiskt perspektiv, vilket jag tyckte lät intressant, säger han.

Alsterbrosonen har förutom att ha blivit invald i kommittén även tagit en landslagsplats inför EM i Italien.

– Jag har varit med som landslagsåkare på alla EM och VM sedan 2014 och har sakta närmat mig final i min favoritdisciplin, trick, så det hade varit roligt att ta det steget i år, säger han och avslutar.

– Roligast hade dock varit om någon av våra duktiga juniorer i klubben tog ett par steg till i utvecklingen under sommaren och så vis kunde följa med mig till Italien och representera Sverige som junior.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar