Laddar

Efter stöldvågen – polisen släpper signalement

Kvinnor som utger sig från att vara från hemtjänsten slår till runt om i länet. Nu söker polisen efter tips från allmänheten.

delningar

På måndagen gick polisen ut med en uppmaning till allmänheten om att höra av sig med information och observationer som kan ha något att göra med vågen av åldringsbrott.

”Alla iakttagelser kring detta är viktiga”, skrev polisen på sin Facebooksida.

Brott med liknade tillvägagångssätt har inträffat i bland annat Kalmar, Nybro, Emmaboda, Högsby, Tingsryd och Lessebo.

I de flesta fallen är det minst två yngre kvinnor som knackar på och utger sig för att vara från hemtjänsten. De vill komma in i bostaden och ber målsäganden att skriva på någon form av lista.

Nu har polisen släppt signalement på två kvinnor som man misstänker har att göra med minst ett fall av åldringsbrott. Detta inträffade i Rockneby på måndagseftermiddagen.

Polisen uppger följande kring de misstänka kvinnorna:

* De bedöms vara i 30-årsåldern. * Båda två är mörkhåriga. En hade lockigt axellångt hår. * De talade svenska med kraftig brytning. * Kvinnorna har mörk hy. * Båda hade mörka jackor. En hade en knälång jacka.

Kvinnorna ska ha hämtas upp vid förskolan i närheten av Rocknebyskolan av en mörkgrå eller svart Audi eller BMW av sedanmodell. I den bilen satt två okända män.

Man uppmanar den som har sett något i samband med händelsen att höra av sig på 114 14. Vid akuta ärenden  ska man ringa 112.

Polisen utesluter inte att de två kvinnorna kan ligga bakom flera av de anmälda stölderna.

Relaterade artiklar