Laddar

Efter LSS-granskning– Loord (KD) kräver lägesbild

”Länets tolv kommuner har alla stött på utmaningar”.

delningar

Det var Kalla faktas granskning av nedskärningarna inom LSS som sändes den 22 januari som fick Jimmy Loord (KD) att skicka ett brev till Regionförbundet i Kalmar län. I brevet frågar politikern, som även är Kristdemokraterna i länets första namn till riksdagen, hur förändringarna i bedömning av LSS påverkat länets invånare.

Enligt Jimmy Loord har ungefär 1200 personer i landet under mandatperioden blivit av med sin personliga assistans. Enligt uppgifter i Kalla fakta får 8 av 10 personer idag avslag av Försäkringskassan på sina ansökningar om personlig assistans.

– Länets 12 kommuner har alla stött på utmaningar till följd av Försäkringskassans nya strama tolkningar av vilka som ska berättigas statlig assistansersättning, skriver Jimmy Loord bland annat i brevet.

Nu föreslår han att Regionförbundet ska ges i uppdrag att kartlägga hur många personer i länet som blivit av med hela eller väsentliga delar av sin statliga assistansersättning. Det för att få en lägesbild över situationen i Kalmar län.

Relaterade artiklar