Duveskogs byter ägarfamilj: "Det bubblar i oss"

Lena och Madeleine Heimark. - Foto: Faton Pasho

Lönngren blir Heimark när nya ägare tar vid den 1 september.

delningar

Det var i höstas som familjen Lönngren hade deklarerat för sina närmaste att de tänkte sälja affären Duveskogs i centrala Nybro efter många år som ägare men det var inte förrän för några dagar sedan det small till ordentligt.

– När jag fick höra att Anna och Håkan Lönngren skulle sälja Duveskogs så tänkte jag nej, ännu en gammal och fin butik i Nybro som håller på att bomma igen, säger Lena Heimark.

Timmar efter att Duveskogs ägare träffat kommunala representanter ringde Lena till sin dotter Madeleine och valde att slå till.

– Vi måste kämpa för att ha de fina butikerna kvar i Nybro. Vi har alltid handlat våra kläder på Duveskogs, jag, min mamma och mina döttrar, säger Lena och fortsätter.

– När jag fick höra att Duveskogs skulle ut till försäljning så kände jag bara, inte Duveskogs också. De gamla affärerna håller på att lägga ner en efter en och då kände jag att butiken måste finnas kvar.

Efter att ha gjort klart alla papper och banken tar Lena och Madeleine Heimark över butiken den 1 september i år.

– Det ska bli så fantastiskt roligt. Jag har alltid haft ett stort intresse för kläder och mode. Det bubblar i oss, säger Lena och fortsätter.

– Jag fick även med min yngsta dotter på resan. Hon har under en längre tid känt att hon vill göra något annat och tyckte det här var en lysande idé.

I lokalerna på Hornsgatan i Nybro kommer det till hösten bli en liten förändring i sortimentet. Förutom en ökning av utbudet av dam- och kvinnokläder så kommer även en sektion för killar och män att ta plats.

– Sedan Dressman försvann så har ett tomrum av herr och killkläder skapats i Nybro. Vi kommer absolut inte konkurrera med Grattes utan vi kommer vara ett komplement till de, säger Lena och fortsätter.

– Dessutom kommer vi utöka vårt utbud av dam- och kvinnokläder i butiken med fler märken.

Hur känns det att få ta över en så pass traditionsrik affär som Duveskogs?

– Det betyder ganska mycket för mig. Det är en speciell atmosfär i butiken som inte går att beskriva med ord. Det är så familjärt och så ska det fortsätta, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar