Laddar

Drömmen lever – Johansson avgjorde

Sverige var illa ute i VM i USA efter förlust mot Tyskland. I den andra gruppspelsmatchen blev det vinst mot Schweiz med 2-1 och Sveriges hopp om VM-kvartsfinal lever, tack vare Lisa Johansson.

delningar

Damkronorna inledde VM i Plymouth i USA på sämsta tänkbara sätt när man förlorade mot Tyskland med 3-1. Natten till söndagen fick man chans att revanschera sig när Schweiz stod för motståndet.

Det var ett taggat Sverige som kom ut till den andra gruppspelsmatchen och kunde redan efter sex minuter dunka in 1-0 genom Hanna Olsson. Damkronorna hade bud på mer men istället kunde Schweiz kvittera i mitten på den andra perioden.

– Vi fullföljer vår plan och spelar bra både offensivt och defensivt och hjälper varandra över hela banan mycket bättre än vad vi gjorde mot Tyskland, säger Lisa Johansson till Radiosporten.

Matchen var på väg till förlängning när Sverige fick en drömchans att ta ledningen i matchen. I ett 5 mot 3-powerplay kunde Nybrotjejen Lisa Johansson skjuta in 2-1 målet vilket också blev slutresultatet.

– Jag stod på mållinjen och hade klubben utåt. När jag får pucken till mig, så ser jag att spelaren som ska markera mig har gått för högt upp. Det fanns mycket yta för mig att avancera på och sedan tjuvar målvakten lite, så jag chansade och la den i första stolpen, säger Johansson till Radiosporten.

Nu väntar Tjeckien i sista gruppspelsmatchen natten till tisdag. En match som Sverige måste vinna samtidigt som Schweiz förlorar mot Tyskland för att det ska bli svenskt i kvartsfinal.

– Vi ville självklart vinna förra matchen också men vi lyckades ladda om inför den här matchen och göra det bra. Nu väntar Tjeckien och där ska vi göra en riktigt bra match, avslutar Lisa Johansson till Radiosporten.