Laddar

Dramatisk derbymatch när Kalmarsund vände och vann

Hemmalaget ledde med 5-2 inför de sista 20 minuterna, men sedan vände Kalmarsund på underläget och vann med 7-6.

delningar

I premiäromgången drabbades Nybro IBK och FBC Kalmarsund samman i division 2. Då var det jämt fram till den sista perioden där hemmalaget Kalmarsund sprang ifrån gästerna och gjorde hela 6 mål framåt, när slutresultatet skrevs till 11-4.

I den tolfte omgången var det återigen dags för ett stekhett derby mellan Nybro IBK och FBC Kalmarsund i Nybro Sporthall. Tian Nybro IBK inledde matchen bäst och kunde redan efter fem minuters spel göra 1-0 genom Alexander Franzén. 

I ett intensivt och underhållande derby kunde hemmalaget springa ifrån gästerna Kalmarsund med en 5-2 ledning inför den sista perioden.

När domarparet Johan Palm och Jonas Widenstedt blåste igång den tredje perioden började Kalmarsunds upphämtning. Sex minuter in i den tredje perioden hade laget vänt 5-2 underläget till 6-5 ledning.

Hemmalagets André Nilsson hann kvittera till 6-6 med fyra minuter kvar och tände ett hopp om poäng mot topplaget men Marcus Andersson 7-6 mål 52 sekunder senare släkte det hoppet lika fort.

– Det är för jävla dåligt, säger Nybro IBK:s lagkapten Elof Laakso och fortsätter.

– Vi tappar fokus på försvarsspelet och kommer steget efter. Vi är ofokuserade i försvaret.

Ni ledde med 5-2 inför den tredje perioden. Vad var det som hände sen?

– Jag vet inte, alla lag har dippar i alla matcher men vi har det länge i varje match. Tio minuter är inte okej att ha en dipp helt enkelt.

Hur tar ni er upp efter den här tunga förlusten?

– Det är bara fokusera på det vi ska göra istället för att skita i det. Bara slipa på det vi gör dåligt, avslutar han.

 

Relaterade artiklar