Laddar

Dottern blev hackad – nu varnar Nybrobon övriga

I måndags blev hennes dotter hackad på ett av sina konton – nu vill hon varna andra.

delningar

Det var i måndags som familjen Cedertorn från Nybro fick upplysning om att deras dotters musical.ly konto blivit hackat. 

Efter att barn och föräldrar i deras omgivning uppmärksammat familjen om konstiga beteenden från dotterns konto så märkte familjen relativt snabbt att det var något lurt på gång – ändå hann förövarna lägga ut en massa otrevligheter på sidan och skriva elakheter till några i hennes klass och andra på skolan.

– Man blir ju oroad och ledsen för de barn som blev påhoppade från hennes konto. Jag är arg och besviken att det är så lätt att vara så elak mot andra när man skriver i någon annans namn, säger mamman Charlotte Cedertorn. 

Efter de stora elakheterna och de grova sexuella anspelningarna väljer nu familjen gå ut med en varning till övriga familjer.

– Jag ber er kolla barnens konto lite extra och även kolla om de vet något om detta samt vem det kan vara. Det här handlar inte om att jag vill hänga ut något utan om att det kommer fram till barnet i fråga att det de gjort är så fel och att inte fler blir utsatta för dessa elakheter, skriver Charlotte på Facebook.

Vad kan man som förälder göra för att undvika att sådana händelser uppstår? – Man kan ha tillgång till barnets konto och göra till vana att kolla det regelbundet både ensamt och tillsammans med barnet, säger hon.

Appen musical.ly är en video-app för skapande av videoklipp, live-sändningar och meddelanden där användare kan skapa 15 sekunders klipp tillsammans hjälp av musik.