Laddar

DIF på besök – då blickar Kalmar FF mot 10 000-strecket

Anders Klevsand, marknadschef i Kalmar FF. Foto: Arkiv/Bildbyrån.

Men den ovanliga starttiden kan sätta käppar i hjulet. "Ska helst inte vara för varmt".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar FF inledde höstsäsongen med en klar 3–1-seger över IFK Göteborg. När man på söndag tar emot Djurgården hemma på Guldfågeln Arena finns det förhoppningar om en riktig publikfest.

– På söndag har vi årets familjematch, och vi har massor med aktiviteter utanför arenan från klockan tolv. Det blir fotbollsdart, gratis bullar och gratis glass till barnen, trubadur med mera, säger KFF:s marknadschef Anders Klevsand.

– Ifjol mot Djurgården i sista omgången hade vi 8241 i publiksiffra, och vi hoppas på något mer denna matchen. Men sommartider är det väldigt svårt att prognostisera publiksiffran, då vi de senaste åren vid vissa matcher har sålt flera tusen biljetter på matchdagen. Djurgården har också öppnat allsvenskan starkt och förväntas som vanligt komma med ett bra stöd på borta stå.

Eftersom VM-finalen startar klockan 17 på söndagen har tre allsvenska matcher flyttats fram och börjar redan klockan 14. Om det blir högsommarvärme och sol finns risken att potentiella åskådare väljer stranden före Guldfågeln Arena.

Som vanligt är vi också beroende av väder och vind och eftersom matchen spelas klockan två så ska det helst inte vara för varmt, säger Klevsand.

Relaterade artiklar