Dietrichsson flyttar in – tar över restaurang: "Dröm i uppfyllelse"

Dennis Dietrichsson från Western Streetfood öppnar nytt – Matrummet vid stationshuset i Nybro. - Foto: Faton Pasho

Nybrosonen tar över efter Jens Ahlgren: "Det kommer att bli luncher, en bistromeny och självklart våra burgare."

delningar

24Nybro kunde i början av året avslöja att Western Streetfood med Dennis Dietrichsson i spetsen sökte efter en lokal att verka i.

– Vi letar lokal som vi kan flytta in till och håller en dialog just nu. Får vi till något så flyttar vi in. Under tiden kommer vi finnas parkerade vid Fågelvägen 2 vid Glasrondellen, sa Dennis Dietrichsson till 24Nybro då.  

Nu är det dock färdigletat. Dietrichsson kommer från och med första januari i år ta över restaurangen vid stationshuset i Nybro.

– Vi har som sagt letat efter en lokal väldigt länge och nu är det i hamn, säger han och fortsätter.

– Jag kom i kontakt med Jens Ahlgren på 20-elvan och när tillfället dök upp tog det bara 10 minuter innan vi hade skrivit på papperna vilket känns fantastiskt.

28-åringen från Nybro har jobberfarenhet från så väl glashotellet i Kosta som en fiskrestaurang i Stavanger och öppnade för ett tag sedan den populära Western Streetfood. Nu väljer Kalmarbon Dietrichsson att satsa vidare med en restaurang vid stationshuset och namnet, det är redan bestämt till Matrummet.

Vi kommer att ändra om lite i lokalerna och utbudet. Det kommer att bli luncher, en bistromeny och självklart våra burgare. Dessutom kommer vi att behålla fiket, säger han och fortsätter.

– Det som är oklart än är våra öppettider. Vi kommer att ha öppet måndag till lördag men där vi funderar på att ha kvällsöppet med en helt annan meny, en levande a' la carte-meny på kvällskvisten, men det är inget som är bestämt.

Hur känns det att det äntligen är i hamn efter så lång väntan?

– Det känns jättebra. Jag har jobbat i den här branschen i tio år och hjälpt en del krögare att starta upp sina verksamheten. Nu får man göra det för sig själv och få sitt alldeles egna ställe. Det känns jättespännande och något man har strävat efter. Det är som en dröm har gått i uppfyllelse, säger han.

Varför blev det Nybro nu när du bor i Kalmar?

– Det kändes naturligt att börja i Nybro då man är härifrån, säger Dietrichsson.

Vad kommer Matrummet att bjuda på när det står klart?

– Det kommer att vara en restaurang med en trivsam miljö där man kan träffas för en bit mat. Jag tycker att atmosfären finns här redan i dag men vi ska försöka få vår egna touch på det så att det blir än mer, säger han.

Vad händer med Western Streetfood?

– Vi kommer att fortsätta driva det parallellt med detta och köra på som vanligt, säger Dennis och avslutar.

– Såväl nya som gamla kunder är givetvis välkomna när vi öppnar både på Western Streetfood och Matrummet.

Den första januari tar Dennis Dietrichsson över restaurangen på stationshuset i Nybro och den räknas vara färdig för öppnande runt den 1 februari.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar