Laddar

Detaljerna slipas in i det sista inför internationell tävling

Hon går in för att vinna Göteborg Horse Show.

delningar

Om knappt en vecka skrittar Nybrotjejen Amanda Eriksson och sexåriga hästen Fifty Cent in i Scandinavium för att slåss om medaljerna i Göteborg Horse Show. 

Fram tills dess slipas detaljerna vid Ridhuset i Pukaberg, några mil utanför Nybro, där team Amanda Eriksson har sitt stall.

– Vi åker upp till Göteborg med Fifty Cent på måndag nästa vecka för att sedan gå in i tävlingen under tisdagseftermiddagen, säger Amanda Eriksson. 

Förra året stod Eriksson för en fin insats i Göteborg Horse Show och slutade sexa efter en felfri runda med hästen Luchón.

Vägen till årets stora tävling i Scandinavium gick återigen via Breeders Trophy i höstas, där ekipaget med Amanda Eriksson imponerade stort och slutade på en niondeplats.

Inför nästa veckas tävlingen är det en välförberedd ryttare och häst som går för en pallplats.

– Jag ska inte sticka under stolen med att jag vill sluta etta. Jag är här varje dag, minst 6-7 timmar om dagen och lägger ner mycket energi på mina hästar, säger Eriksson och fortsätter.

– Det viktigaste dock är att hästen får den utbildning som krävs. Sedan var vi slutar beror helt på dagsformen.

På tisdag gäller det för ekipaget, med Amanda Eriksson och hästen Fifty Cent, att rida felfritt i första rundan för att ha någon som helst chans till pallplatserna.

– Unghästarna är inte så vana vid att gå mot klockan. Vi får börja med att göra en felfri runda, avslutar hon.