Laddar

Det här öppnar vid gamla Jysk-lokalen

De renoveras för fullt i den gamla Jysk-lokalen på Transtorpsvägen när en fabrik väntas öppna: "Har planer på att öppna fler saker i Nybro inom en snar framtid".

delningar

För mer än ett år sedan flyttade Jysk från sina lokaler på Transtorpsvägen i Nybro och sedan dess har de stått tomma. Nu flyttar en annan verksamhet in i lokalerna.

Det är den 27-årige Kalmarbon, Mohammed Omar som öppnar en bröd- och tårtfabrik.

– Jag ska öppna ett stort bageri, där det kommer anställas 12 personer till en början, säger Mohammed Omar.

Renoveringen av Jysk gamla lokaler på Transtorpsvägen pågår för fullt. En stor ugn på 15 ton ska installeras i veckan.

– Vi kommer starta inom den närmaste veckan och tanken är att vi ska göra 10 000 bröd i timmen, säger Mohammed.

Varför väljer du att starta bröd- och tårtfabrik?

– Jag gillar färska varor och när jag såg priserna på dagens bröd och tårtor så tyckte jag att de var för dyrt. Jag vill göra något för samhället och speciellt för Nybroborna, säger Mohammed och fortsätter.

– Jag kommer leverera mitt bröd till affärer runt om i Sverige och tanken är att Nybroborna ska få köpa bröd och tårtor till reducerat pris.

Med en investering på dryga fem miljoner kronor där det ska bakas arabiskt, svenskt, polskt, turkiskt och bosniskt bröd har Mohammed flera planer inom kommunen.

– Jag har många planer inför framtiden. Jag vill öppna fler verksamheter i Nybro men man måste ta ett steg i taget och det här är förhoppningsvis det första steget av många fler, avslutar han.