Designträff anordnas i regionen

Ann-Christine Torgnyson, Näringslivsutvecklare i Emmaboda kommun. - Foto: Arkiv

Kalmar, Pukeberg och Boda Glasbruk får besök av nätverksträffen.

delningar

Måndag och tisdag denna vecka arrangeras konferensen och nätverksträffen Plats, Innovation, Design. Konferensens olika delar är förlagda till orterna Pukeberg, Boda Glasbruk och Kalmar där designorganisationen Design Region Sweden i samverkan med Designarkivet, Linnéuniversitetet, Emmaboda och Nybro kommuner arrangerar eventet.

– Design Region Sweden är en unik organisation som består av drygt 50 medlemmar som alla ser design som kreativt sätt att vidareutveckla olika verksamheter, säger ordförande Christer Ericsson.

Två gånger per år arrangeras en konferens, lunch till lunch, för Design Region Swedens medlemmar. Det diskuteras olika saker mellan gångerna och det kan handla om allt från att en medlem tar hjälp av nätverket för att jobba med designutveckling på en specifik ort, till att dela med sig av goda exempel och bidra med inspiration.

Denna konferens är en kombination av båda delarna.

– Vi är mycket glada att vi fick frågan om att vara värdar för konferensen denna gång. Vi är några medlemmar i Kalmar län som har lobbat för detta ett tag. Jag tycker att vi har fått till ett riktigt starkt program, säger Ann-Christine Torgnyson, Emmaboda kommun som har varit med i arbetsgruppen.

I Pukeberg kommer Gunnel Svensson från belysningsbolaget BSweden att tala på temat Design.

I Bodag Glasbruk kommer landshövding Thomas Carlzon att tala på temat Utmaning - Innovation.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar