Laddar

De vill etablera paintballpark i Nybro – processen är igång

Torsås Paintball fick mersmak efter sitt Big game i Nybro förra våren. Nu är man nämligen mitt inne i en process där man vill etablera en paintballpark i Nybro. "Vi tror att en paintball-park här skulle lyfta Nybro", säger Mattias Åkesson.

delningar

Processen med att etablera en paintball-park i Nybro är i full gång. Det berättar Mattias Åkesson som idag bland annat driver Torsås Paintball tillsammans med Sebastian Gottfridsson.

– Vi är mitt inne i detta nu. Nybro kommun har svarat bra och vi känner att vi har en god kontakt där. Det mesta talar för att detta blir verklighet, säger han till 24Nybro.

Exakt vart den nya paintball-parken i så fall blir placerad kan inte Mattias Åkesson avslöja, än. Men det blir strax utanför Nybro och målet är att öppna upp den fullt redan under våren 2017.

– Kanske, om allt flyter på som det ska, så kan vi bjuda in till tjuvspel redan under senhösten. Men det är svårt att säga.

Varför blir det en etablering i Nybro? – Vi har märkt att vi haft mycket kunder som kommer från Nybro. Då ser vi detta som ett bra tillfälle att komma närmre våra kunder och samtidigt bygga ut vårt upptagningsområde. I Torsås har vi många från exempelvis Karlskrona. Öppnar vi i Nybro hoppas vi få ännu fler inne från skogarna, säger Åkesson och skrattar.

Senast Torsås Paintball var i Nybro var under våren 2015. Då höll man ett mycket lyckat Big Game vid kombiterminalen. Detta gjorde i sin tur att man också fick upp ögonen för Nybro.

– Så är det. Vi tror att en paintball-park här skulle lyfta Nybro ytterligare och erbjuda något som inte finns idag, säger han.