Laddar

De vann Intersport/Nike Cup: ”Känns riktigt bra”

Alsjöholm höll på att slå ut dem ur cupen, men Ängö kom tillbaka starkt och stod till slut som slutsegrare i Intersport/Nike Cup efter en 2-0-vinst i finalen mot Nickebo. "Vi gör ett tidigt mål och i futsal är det inte så svårt att bevaka en ledning. Det känns riktigt bra", säger Ängös Anton Arvidsson.

delningar

Andree Larsson blev matchhjälte för Ängö BK med sina två mål mot Nickebo i finalen av Intersport/Nike Cup – men det var långt från en självklar vinnare i Kalmar Sportcenter. I gruppspelet åkte Ängö på en rejäl kalldusch när man överraskande förlorade mot Alsjöholm med 0-1.

– Det var en riktigt dålig match av oss. Vi släppte in ett tidigt mål på slarv, sedan backade de hem och vi rullade runt utan att komma någonstans. Det var ingen höjdare, säger Ängös Anton Arvidsson.

Förlusten innebar att Ängö var tvunget att besegra Bergkvara i den avslutande matchen i gruppspelet, och med kniven mot strupen gjorde man processen kort med motståndet. Slutresultatet skrevs till hela 5-0.

– Alla i laget höjer sig, och vi gör en bra match. Sedan vann vi med 2-1 i semifinalen mot IFK Borgholm, och ställdes mot Nickebo i finalen, säger Arvidsson och fortsätter:

– Det var en rätt slarvig final, men vi gör ett tidigt mål och i futsal är det inte så svårt att bevaka en ledning. Så vi vann med 2-0 efter två mål av Andree (Larsson). Det känns riktigt bra, och kul att få vinna en inomhuscup – jag har inte lirat inomhus på nio år, säger Anton Arvidsson.

Den tidigare Lindsdals-backen Anton Arvidsson fick som önskat en mer offensiv roll i sitt nya lag.

– Jag spelade som en mittsexa i handboll, där jag mest gick in och spärrade. Vi spelade ett 1-2-1-system och det var riktigt kul. Jag var felvänd och fick lägga tillbaka bollen till folk i fart, säger han.

Bäste utespelare i turneringen blev välförtjänt Ängös Andree Larsson, och till bäste målvakt utsågs Nickebos Vedran Bajramovic.

För Rockneby IK som arrangerade turneringen gick det desto sämre – och det blev tre raka förluster i gruppspelet. Men ordförande Måns Linge var ändå väldigt nöjd efteråt.

– Det har varit en rolig dag med några högra jubel från publiken när det bjudits på läckra finter och mål. Vi är väldigt nöjda, säger Måns Linge som valde att berömma finallagen:

– Både Ängö och Nickebo var väldigt duktiga, men även Flygsfors bjöd på ett frejdigt spel.

Men det gick lite sämre för Rockneby? – Det gjorde det, men vi har till stora delar ett nytt a-lag och dessutom en ny tränare. Det tar ett tag att få ihop det, och nu siktar vi vidare mot Nybro Open i stället. Jag tycker ändå att vi stod upp och kämpade för varandra.

Hur viktig är denna cupen för er? – Den är otroligt viktig. Vi har arrangerat den under en lång tid, och det är faktiskt ingen i föreningen som ens vet hur länge vi har arrangerat den. Men den är en viktig inkomst för oss som förening, för att vi ska kunna fortsätta bedriva senior- och juniorverksamhet.

Var Ängö välförtjänta vinnare? – Båda finallagen hade varit värdiga vinnare, men Ängö var strået vassare i dag. De har flera väldigt duktiga spelare, och sedan anfallaren Andree Larsson som gjorde många mål.

Intersport/Nike Cup

Final:

Ängö BK–Nickebo IK 2–0

Semifinal 1:

Ängö BK–IFK Borgholm 2–1

Semifinal 2:

Flygsfors/Gadderås–Nickebo 0–2

Relaterade artiklar