Laddar

De tar strid mot svordomar i etern

Duon skickar brev till Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion samt TV4.

delningar

Språkbruket i etern har under de senaste åren ändrats, mycket på grund av sociala medier. Några som har fått nog är duon Sivert Hugosson och Anders Duveskog från Equmeniakyrkan i Nybro som vill sätta stopp för svordomar i tv, radio och på sociala medier.

På tisdagen skickade duon brev till bland annat Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion samt till TV4 med vädjan om ett mer vårdat språk.

– Med anledning av att många personer i församlingarna påpekat att det ovårdade språket med svordomar som uppfattas bli allt vanligare i olika sociala medier. Därför vill vi som församlingar uttrycka vår besvikelse och sorg över utvecklingen, säger de och fortsätter.

– Ett av de värsta övertrampen enligt vår mening stod Anders Lundin för i ”Allt för Sverige” där de amerikanska gästerna som första uppgift fick en lektion i svenska svordomar. Helt obegripligt.

Varför gör ni det här?  Vi anser att ett bra språk är en viktig grund för barns utveckling och fostran och en trivselfaktor mellan vuxna. En verklig miljöfråga av stor vikt. Vi menar att ni på detta område har en stor och viktig uppgift att bidra till ett gott samhälle. Därför hoppas vi och förväntar oss att ni lever upp till de direktiv som finns angående språkbruket inom er bransch och gör vad ni kan för att minska svordomarna, avslutar duon.