Laddar

Därför dröjer Lönnens återkomst

Gallerians öppnande kan dröja ett tag till.

delningar

Sport- och leksaksaffären på nedervåningen öppnade i slutet på året och tanken var att affärerna skulle flytta upp till bottenplan på Lönnen. Nu står det klart att det kan dröja ett tag.

– Vi behöver få i ordning med vårt sprinklersystem innan vi kan sätta igång och fylla gallerian. Det har hållit tillbaka hela projektet för oss, säger Jan Eklund, VD på Incita och fortsätter. 

– Ett företag kommer och kollar på om det är genomförbart eller om det finns några hinder till det redan imorgon torsdag. Då vet vi hur det kommer att bli och när vi kan köra igång i så fall.

Hur lång tid rör det sig om? – Om jag får gissa så kommer det nog ta ungefär ett år innan allt är klart och om allt går som planerat. Innan vi öppnar gallerian på bottenplan kommer det nog ta ett halvår beroende på hur det går med sprinklersystemet, säger Jan.

Sport- och leksaksaffären på nedervåningen kommer att befinna sig där ett tag till enligt Jan Eklund. Vad som kommer fylla gallerian efter att sprinklersystemet är klart vill dock VD:n inte avslöja.

– Det är inget jag kan kommentera. Det finns intressenter som jag har kontakt med, får vi bara en lösning på de problem som sätter stopp för oss i dag så kommer ni få besked när allt är klart, avslutar han.