Laddar

Uppmärksammat misshandelsfall avslutat – här är domen

Montage: Emma Uddesson / Krister Andersson, Bildbyrån. - Foto: Emma Uddesson, Krister Andersson, Bildbyrån

Busschauffören misshandlade en passagerare – nu har han dömts av Kalmar tingsrätt.

delningar

En man i 35-årsåldern har dömts vid Kalmar tingsrätt för misshandel. Det var i juli 2016, när mannen var busschaufför på Öland, som han blev aggressiv mot en passagerare och sparkade och slog denne.

Passageraren, som är folkbokförd i Nybro hade enligt tingsrätten i viss mån provocerat chauffören innan misshandeln. Han hade enligt domen försökt kliva på bussen vid två tillfällen den aktuella dagen.

Vid det första tillfället missade han bussen och chauffören körde iväg. Enligt passageraren var han precis utanför bussen och blev därför irriterad då bussföraren lämnade honom kvar.

Han blev skjutsad till en annan hållplats och där fick han kliva på. Passageraren tog då ett fotografi på busschauffören i samband med att han steg på. Avsikten var att kunna klaga på föraren som lämnat kvar honom hos bussbolaget.

Busschauffören blev i sin tur irriterad av fotografiet och någon hållplats senare tog han sig bak till passageraren för att fråga varför han gjort det. Passageraren och föraren började munhuggas.

Bussen körde vidare till Löttorp. Men där gick föraren åter bak till passageraren och försökte ta ett fotografi tillbaka. Passageraren ska ha vägrat och försökt ta sin jacka över huvudet. Situationen urartade och tillslut började busschauffören att slå och sparka på passageraren.

Själva misshandeln fångades på film av en annan passagerare på bussen. Tingsrätten dömer mannen skyldig till misshandel. Då tingsrätten anser att det inte är troligt att mannen kommer göra sig skyldig till ny brottslighet, samt med hänsyn till att mannen förlorade sitt jobb efter händelsen, så blir påföljden villkorlig dom.

Han ska även betala skadestånd på 6 200 kronor jämte ränta till passageraren.

Relaterade artiklar