Laddar

Bröderna Quist fixade derbysegern

Brödraduon målade varsin gång – och såg till att fixa Lindsdals första trepoängare för säsongen. "Det kändes kontrollerat", säger Lukas Quist.

delningar

Lindsdal inledde säsongen med ett oavgjort resultat hemma på Fjölebro. Nybro avgjorde sent och vann hemma på Victoriavallen i söndags. När de båda lagen möttes i säsongens första division 2-derby på ett kylslaget Fjölebro var det en brödraduo från Emmaboda som skulle visa sig bli tungan på vågen.

Lillebror Lukas satte 1–0 kort innan halvtidsvilan och 25 minuter från slutet nickade storebror Filip Quist in 2–0.

– Det var skönt att få sätta den. Det var väl nästan första bollkontakten jag hade, säger 2-0-skytten, som bara varit inne på planen i ett par minuter innan han punkterade derbyt.

Hemmalaget var numret större från start och segern var odiskutabel. Det röda kortet på högerbacken Robin Olsson med en kvart kvar att spela påverkade inte Lindsdal nämnvärt.

– Det kändes ganska så kontrollerat, egentligen under större delen av matchen, säger Lukas Quist, som tillsammans med lagkaptenen och evighetsmaskinen Victor Byström, var bäst i hemmalaget.

Hur skönt var det att sätta första division 2-målet, Filip? – Det var riktigt skönt att se den gå in. Det är alltid viktigt att komma in i det där flytet med målskyttet som anfallare.

Nybrotränaren Tommy Berg:

– Jag tycket att vi blev för låga i första halvlek och lite väl passiva. Det måste flöda lite mer känslor som det gör i andra. Det är derby, så det är klart att man blir förbannad när man inte vinner matchen.

Erkänt hemmastarka Lindsdal har plockat fyra poäng på två hemmamatcher i säsongsinledningen. Nästa lördag väntar bortamatch mot IFK Malmö.

Vad kan vi förvänta oss av Lindsdal säsongen 2017? – Får vi ihop det så är vi starka. Hemma är vi bra, men får vi bara till bortaspelet så tror jag att vi kan smyga med där bakom och lura, säger Filip Quist.

För Nybro väntar hemmamatch mot Vimmerby nästa söndag.

FOTBOLL, DIVISION 2 ÖSTRA GÖTALAND: Lindsdals IF – Nybro IF 2–0 (1–0) Målen, LIF: 1–0 Lukas Quist, 2–0 Filip Quist.