Laddar

Brittiskt fik slår upp portarna för säsongen

Åke Johansson: "Alltid lite spänd förväntan".

delningar

Det är nu i helgen som The Tea Room i Ällebäck drag igång säsongen efter ett litet uppehåll.

– Det här blir vår sjunde säsong. Det känns roligt att öppna till helgen, men det är alltid lite spänd förväntan så här innan. Vi har redan fått ett 20-tal bokningar och några till lär droppa in, säger Åke Johansson som driver verksamheten tillsammans med sin fru Maureen Johansson Mullen.

The Tea Room är ett populärt resmål i regionen och nyligen när tidningen Expressen rankade de mysigaste ställena för Afternoon Tea i Sverige kom verksamhet i lilla Ällebäck med på listan.

– Vi har ett ganska stort upptagningsområde. Det är Emmaboda, Kalmar, Nybro och Karlskrona. Hade vi drivit det här som ett vanligt fik hade det nog inte fungerat lika bra, utan det är att det är klassikt afternoon Tea och den engelska inredning som gör att folk vill komma hit, säger Åke Johansson.

Verksamheten startade 2012 och Åke Johansson tror att en stor del i framgången är att de startade rätt i tiden.

– Svenskar har alltid haft ett intresse för England och engelska traditioner. Sedan har vi framgångar som Downton Abbey som bara ökat intresset, säger han.

Sedan starten räknar han med att de haft omkring 16 000 besökare. – Vi trodde aldrig at det skulle bli så populärt. Det överträffar långt de förväntningar som vi hade i början, säger Åke Johansson.

Tidigare har verksamheten legat ute till försäljning, men Åke Johansson menar att det ligger längre fram i tiden. – Någon gång kommer vi att röra på oss. Men just nu koncentrerar vi oss på själva verksamheten. Det har mer handlat om att sondera terrängen, säger han.

Tidigare har The Tea Room haft musikkvällar tre till fyra gånger per år, något som de tänker fortsätta med.

– Vi har haft musiker här från till exempel Nashville, Los Angeles och Texas. Vi vill ha sådant som man kanske inte kan se någon annanstans. Tanken är att fortsätta på Americana och singer-songwriter inriktningen, avslutar Åke Johansson.

Relaterade artiklar