Laddar

BOMBEN: De tvingas lägga ner: ”Det gör ont i själen”

Fotbollsföreningen får lägga ner den här säsongen på grund av spelarbrist.

delningar

De har kämpat i många år med att få spelare till fotbollslaget Alsjöholms IF. I början av veckan togs det tunga beslutet av styrelsen att lägga ner den kommande säsongen på grund av spelarbrist.

– Vi lägger ner på grund av spelarbrist. Det är för många klubbar som har dragit i våra spelare, erbjudit skobidrag och andra förmåner som vi inte kan konkurrera om, säger tränaren Woriya Dodkanlou. 

Hur många spelare handlar det om? — Det är totalt 10 spelare som på något sätt har försvunnit inför årets säsong och vi är för få för att vi ska kunna bedriva en normal verksamhet, säger Dodkanlou.

Själv hade han inför säsongen bestämt sig för att överge sin tränarroll och överlåta uppdraget till någon annan men efter att styrelsen varit på honom så beslutade han sig för att köra ett år till.

– Vi har engagerat oss i föreningen och försökt hålla den vid liv de senaste åren. Vi har verkligen kämpat. Det var därför jag tackade ja till tränarjobbet för att hålla kvar klubben vid liv men det blev inte så som vi hade tänkt oss, säger Woriya.

Vad som händer med fotbollslaget Alsjöholms IF nu vet inte Woriya Dodkanlou.

– Jag vet helt ärligt inte vad som händer. Vi får se vad det här leder till. Vi har slitit i så många år. Jag skulle ha slutat helt inför den här säsongen men tackade ja för att Alsjöholms IF skulle leva vidare, säger han och fortsätter.

– Det är jobbigt. Jag har varit i Alsjöholm i många år, vilket har tagit väldigt mycket tid. Jag ville verkligen att det skulle leva vidare. Ett sånt här beslut gör ont i själen. Jag är en föreningsmänniska och vill alla föreningar väl. Jag tycker verkligen synd om inte bara Alsjöholm utan alla föreningar som tampas med detta problem.

Alsjöholms IF kommer inte att ställa upp i division 6 i år, men hur det blir i framtiden är det fortfarande oklart.

– Det blir ingen fotboll i år. Sedan får vi se hur det blir nästa år, avslutar han.