Bolaget lovade rekordlåg bolåneränta– har inga pengar på kontot

Bolaget har inte lyckats sälja några obligationer. - Foto: Mostphotos

Har fått in ansökningar för tiotals miljarder kronor.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I mars dök bolaget Enkla upp och utlovade bolån med en ränta på 0,95 procent över tre år. Nästan direkt fick de in bolåneansökningar för tiotals miljarder kronor. Men nu rapporterar Svenska Dagbladet att bolaget inte har några pengar på kontot.

Lånen ska finansieras genom att Enkla ger ut en obligation till investerare. Men planen att sälja obligationer för en miljard kronor innan midsommar fick skjutas upp. Enligt tidningen har bolaget fortfarande inte sålt en enda obligation.

Bolagets vd, Alexander Widegren, bekräftar att bolaget inte har sålt några obligationer, men säger till tidningen att han kan ge mer besked om ungefär en vecka.

– Vi måste kunna garantera konsumenterna att vi kommer att ta hand om dem även när deras bolån hamnar i en obligation. Det var sådana konsumentfrågor vi satt ner med Finansinspektionen under maj och juni vilket försenade lanseringen av obligationsprogrammet, säger han till tidningen.

Det har tidigare även visat sig att Enklas superränta på 0,95 procent går upp till cirka 1,7 procent rörligt om kunden inte agerar efter tre år – det innebär att boräntan istället blir en av de dyrare på marknaden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar