Laddar

Billigaste fjärrvärmen i länet finns i Nybro

Vill man betala så lite som möjligt för sin fjärrvärme men samtidigt bo i Kalmar län. Då ska man bo i Nybro. I Nybro betalar man nämligen minst för sin fjärrvärme.

delningar

På flera håll runt om i landet har Fjärrvärmepriserna ökat. I snitt med 1,2 procent sedan 2014. I Nybro ligger man dock stadigt och har varken ökat eller minskat i pris. Har man en normalstor trerumslägenhet i Nybro kommun får man betala 785 kronor i månaden. Med det är man billigast i Kalmar län.

Mörbylånga är raka motsatsen till Nybro dyrast. Har man en normalstor trerummare här får man betala 1072 kronor i månaden för fjärrvärmen.

– Återigen utmärker sig Mörbylånga negativt. De borde inte utnyttja sin monopolsituation som de nu gör. Varför ska de ligga så pass mycket högre än Nybro, eller de flesta andra kommuner i landet, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost, i ett pressmeddelande.

Bakom undersökningen står Fastighetsägarna, HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, Sabo och EKAN-gruppen och den presenterades i sin helhet av Nils Holgersson. 

Relaterade artiklar