Laddar

Bilkungen fortsätter att storsatsa i Orrefors

Ingemar Andersson fortsätter storsatsa i Orrefors. "Vi ska förvalta ett världskulturarv".

delningar

Ingemar Andersson, koncernchef på Liljas bil, fortsätter att satsa på Orrefors bruk. I onsdags blev det klart att han utökar på ortens bruksområde och nu även är ägare av Disponentvillan, Trädgårdsvillan och utställningshallen. Fastigheter som ”Bilkungen i Glasriket” köpte loss från Nybro kommun.

– Vi ska förvalta ett världskulturarv. Vi är väldigt motiverade, att vi ska göra någonting rolig och trevligt och vårda det väl, säger Ingemar Andersson.

Med planeringen av den nya glashyttan i Nybro i prioritet, planerar även Andersson att anordna exklusiva konferenser ute på bruksområdet. Nu efter expanderingen i Orrefors ska Andersson sätta sig ner och utvärdera den turbulenta sommaren.

– Jag har inga fler planer för Orrefors för tillfället. Vi har haft så mycket att göra, måste summera upp det hela, säger Andersson.

Intresset kring Anderssons prägel på Orrefors bruksområde har varit populärt bland besökare och turister, som besökt Orrefors. Den nya uteglashyttan har bland annat fått förlänga öppettiderna från att stänga första september till att vara öppen september ut. Detta på grund av intresset kring glasen från Orrefors.

– Det är jättekul. Jag hade inte skruvat upp förväntningarna så mycket. Men allt är på plussidan och det är jättekul, säger Andersson.