Laddar

BILDEXTRA: Historisk placering för Nybro i Gothia

Nybro IBK:s ungdomar åkte hem med medalj från Gothia Cup i Göteborg.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen förra veckan invigdes Gothia Innebandy Cup. Flera lokala lag fanns representerade tillsammans med nästan 470 andra lag i 28 olika hallar i Göteborg.

Nybro IBK åkte till väst med tre lag representerade, bäst gick det för P06-laget som knep en historisk bronspeng efter att ha förlorat en jämn final mot CL98IC med 5-4.

– Det var inom räckhåll. Det var inte omöjligt men vi räckte inte till, så kan man sammanfatta P06:ornas spel i semifinalen, säger ordförande Ksenia Harrisen och fortsätter.

– Det var jämnt och när vi drog iväg och gjorde 4-2 så började man hoppas på en final men CL hämtade igen och med tre minuter kvar så tog de ledningen.

Trots semifinalförlusten var ordförande otroligt stolt över laginsatsen.

– Det går inte att beskriva med ord så stort det här är. Våra fantastiska spelare i P06 knep bronsmedaljen i Gothia, vilket de är mycket värda, säger hon.

För P04-laget blev det respass i 16-delsfinalen när ett lag från Tjeckien blev allt för svåra. För P03-laget slutade med en kvartsfinalförlust mot norska Sarpsborg.

– Stort grattis till både P03-or och P04-or som kämpat hårt och kommit långt. De gjorde en bra turnering, avslutar Ksenia.

Relaterade artiklar