BILDEXTRA: Historisk placering för Nybro i Gothia

Nybro IBK:s ungdomar åkte hem med medalj från Gothia Cup i Göteborg.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen förra veckan invigdes Gothia Innebandy Cup. Flera lokala lag fanns representerade tillsammans med nästan 470 andra lag i 28 olika hallar i Göteborg.

Nybro IBK åkte till väst med tre lag representerade, bäst gick det för P06-laget som knep en historisk bronspeng efter att ha förlorat en jämn final mot CL98IC med 5-4.

– Det var inom räckhåll. Det var inte omöjligt men vi räckte inte till, så kan man sammanfatta P06:ornas spel i semifinalen, säger ordförande Ksenia Harrisen och fortsätter.

– Det var jämnt och när vi drog iväg och gjorde 4-2 så började man hoppas på en final men CL hämtade igen och med tre minuter kvar så tog de ledningen.

Trots semifinalförlusten var ordförande otroligt stolt över laginsatsen.

– Det går inte att beskriva med ord så stort det här är. Våra fantastiska spelare i P06 knep bronsmedaljen i Gothia, vilket de är mycket värda, säger hon.

För P04-laget blev det respass i 16-delsfinalen när ett lag från Tjeckien blev allt för svåra. För P03-laget slutade med en kvartsfinalförlust mot norska Sarpsborg.

– Stort grattis till både P03-or och P04-or som kämpat hårt och kommit långt. De gjorde en bra turnering, avslutar Ksenia.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar