Laddar

BILDEXTRA: Finbesök och företagande på UF-mässan

UF-företagen fick uppmuntrade ord från en av Sveriges ministrar.

delningar

Under onsdagen var det full fart i Kalmar Sportcenter när den stora UF-mässan gick av stapeln.

Mässan fick finbesök av Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg som pratade på scenen om hur mycket man kan lära sig genom att driva UF-företag i skolan.

Några av de som förhoppningsvis lär sig av upplevelsen är företagen SmartPark UF och AntiLost UF från Åkrahällskolan som även de var på plats för att sälja sin produkter.

Elin Karlsson, Emilia Mihajlovic och Agnes Gustafsson från AntiLost UF sålde nyckelringar med en bluetoothsändare på som kopplas ihop med en app på mobilen.

– Hittar man inte sina nycklar så kan man se vart de befinner sig med hjälpa av appen. Man kan även göra så att nyckelringen ger ljud ifrån sig så att man lättare ska kunna hitta dem, säger Emilia.

– Jag är själv jätteslarvig så det är väl där idén kommer ifrån, säger Agnes.

SmartPark UF sålde vad som vid första anblick ser ut som vanliga p-skivor men vänder man på dem så ser man att det är mer än så.

– På baksidan står det nummer som man kan ringa om man råkar illa ut. Det finns inte bara numret till SOS utan även till bärgare och Sveriges Radio, berättar William Hård af Segerstad som stod i montern tillsammans med Oscar Lindahl och Amanda Lauer.

Kolla in bildarkivet nedan för att se bilder från dagen.

Relaterade artiklar