Laddar

BILDEXTRA: Celeber uppslutning när hyttan hade smygpremiär

På fredagen hade sommarhyttan i Orrefors smygpremiär: "Jag brinner för min hembygd".

delningar

Ett 100-tal personer hade trotsat regnet för att befinna sig vid smygpremiären av sommarhyttan i Orrefors. Det var en celeber uppslutning som hade hittat ut till Orrefors, där bland annat kommunalråd Christina Davidson, Mikael Svanström, kommunchef Jan Darell, VD för Nybro Energi Håkan Dahlberg med flera befann sig under fredagseftermiddagen.

Ett stort partytält hade smällts upp i området, där det bjöds på dricka och tilltugg till tonerna av levande musik.

– Det är väldigt roligt att vi äntligen står här i dag. Arbetet har gått relativt snabbt och på knappt en och en halv månad har fantastiska människor byggt den här hyttan, sa Jeanette Lennartsdotter under invigningen.

För drygt ett år sedan, den 1 juni 2016 satte man sig ner på det första idémötet som senare skulle visa sig vara startskottet till glashyttan i Orrefors.

– Det har gått många varv och vi har funderat i massor men bara man bestämmer sig så blir det av, sa Ingemar Andersson och fortsatte.

– Anledningen till varför jag gör det här har jag sagt många gånger men jag brinner för min hembygd. Det här är min återbetalning för alla de åren som den har tagit hand om mig.

Efter att Ingemar invigt sommarhyttan, var han den förste som fick blåsa liv i Orrefors igen.

Sommarhyttan är tänkt att finnas i två säsonger innan den ska rivas för den tilltänkta glashyttan.

Relaterade artiklar